Τη Δευτέρα 20 Μαρτίου οι εργασίες του συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη. Συμμετείχαν εκπρόσωποι δημόσιων και ιδιωτικών βιβλιοθηκών, βιβλιοθηκών ιδρυμάτων και πανεπιστημιακών σχολών. Οι πολλοί ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις των ομιλητών πέτυχαν να ανοίξει ένας δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ των ελληνικών βιβλιοθηκών για ανταλλαγή απόψεων, συνεργασία και κοινές δράσεις.

Την Τρίτη 21 Μαρτίου στο αμφιθέατρο Cotsen Hall της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών πραγματοποιήθηκε σεμινάριο, ειδικά σχεδιασμένο να δώσει απαντήσεις σε διάφορες ανάγκες των Ελλήνων βιβλιοθηκονόμων για ζητήματα που προκύπτουν στην καθημερινότητα της δουλειάς τους. Συζητήθηκαν θέματα ασφάλειας των βιβλίων, αντιμετώπισης των προκλήσεων μιας βιοπροσβολής, συντήρησης, εκπαίδευσης και καταλογογράφησης, καθώς και οι δυνατότητες χρηματοδότησης και εξεύρεσης επιπλέον πόρων. Το σεμινάριο πλαισίωσαν ειδικοί από όλοι την Ευρώπη και ακολούθησε συζήτηση πάνω στα θέματα που παρουσιάσθηκαν.

Οι παρουσιάσεις θα αναρτηθούν σύντομα στην ιστοσελίδα της Γενναδείου Βιβλιοθήκης.

 

Σεμινάριο: Ασφάλεια, συντήρηση, καταλογογράφηση,
ψηφιοποίηση και χρηματοδότηση

(Μέρος 1ο)

Διεθνές Συνέδριο “Ιδιωτικές, δημόσιες και εκκλησιαστικές βιβλιοθήκες στην Ελλάδα”, 20-21 Μαρτίου 2017 (Μέρος 1ο) from ASCSA on Vimeo.

Σεμινάριο: Ασφάλεια, συντήρηση, καταλογογράφηση, ψηφιοποίηση και χρηματοδότηση

 

Σεμινάριο: Ασφάλεια, συντήρηση, καταλογογράφηση,
ψηφιοποίηση και χρηματοδότηση
(Μέρος 2ο)

Διεθνές Συνέδριο “Ιδιωτικές, δημόσιες και εκκλησιαστικές βιβλιοθήκες στην Ελλάδα”, 20-21 Μαρτίου 2017 (Μέρος 2ο) from ASCSA on Vimeo.

Σεμινάριο: Ασφάλεια, συντήρηση, καταλογογράφηση, ψηφιοποίηση και χρηματοδότηση