Σύλλογος Φίλων Γενναδείου Βιβλιοθήκης

Ο Σύλλογος Φίλων Γενναδείου Βιβλιοθήκης είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο που ιδρύθηκε το 1983 με σκοπό την υλική υποστήριξη της Γενναδείου Βιβλιοθήκης για την πιο αποτελεσματική επιδίωξη του εθνικού και εκπαιδευτικού της στόχου. Ο Σύλλογος προβάλλει με κάθε πρόσφορο τρόπο το πνεύμα του Ιδρυτού και το έργο της Βιβλιοθήκης προσφέροντας στους Φίλους διαλέξεις, επισκέψεις, ξεναγήσεις και ταξίδια, που οργανώνει σε αντίστοιχα ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Κύρια εκδήλωση του Συλλόγου είναι η ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ κατά την οποίαν γίνεται μία ομιλία, η οποία στη συνέχεια τυπώνεται και πωλείται, σχετική με τις Συλλογές  του ιδρυτού και την διπλωματική του σταδιοδρομία. 

Από το 2008 ο Σύλλογος καθιερώνει και μία ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΑΝΘΗΣ ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ, με την ηθική και οικονομική υποστήριξη της οποίας ο Ιωάννης Γεννάδιος ολοκλήρωσε το έργο του και τη δωρεά του προς την Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα.

Έσοδα του Συλλόγου είναι οι συνδρομές των μελών και οι εκδηλώσεις, συνεστιάσεις, δωρεές, βιβλιαγορές και έκτακτες εισφορές, που τελικά κατατίθενται στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη.

Τα μέλη του Συλλόγου εκλέγονται μετά από πρόταση δύο παλαιών μελών ή από πρόταση της Διεύθυνσης της Γενναδείου Βιβλιοθήκης.

Το επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο, στο οποίο συμμετέχει και η Διευθύντρια της Γενναδείου, αποφασίζει για τις εκάστοτε δραστηριότητες του Συλλόγου.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου είναι τα εξής:

Πρόεδρος:  Αναστάσιος Κριεκούκης

Αντιπρόεδρος: Κωνσταντίνος Ευσταθιάδης

Γενική γραμματέας: Βασιλική Φαϊλάδη

Ταμίας: Ολγα Αρνιακού

Μέλη: Ισμήνη Δουζένη, Ελένη Πυλαρινού

 

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2018 - ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2019

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου, 12.00

Επίσκεψη στην Έκθεση «Κώστας Βαρώτσος: Γλυπτική 2008-2018» του Ιδρύματος Βασίλη και Μαρίνας Θεοχαράκη, η οποία τελειώνει στις 21/10. Η ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί από τον ίδιο τον καλλιτέχνη .

 Συνάντηση: 11.45 πμ στην είσοδο του Ιδρύματος (Βασ.Σοφίας 9 & Μέρλιν 1).

 Παρακαλούμε δηλώσεις συμμετοχής στη γραμματεία το ταχύτερο δυνατόν.

 Είσοδος & Δωρεά στο Σύλλογο : 10 Ευρώ.

 

Τρίτη 30 Οκτωβρίου, 17.00

Επίσκεψη στην Έκθεση “γραφή και ανάγνωση: Ερρίκος Σλήμαν και Αντώνιος” της Γενναδείου Βιβλιοθήκης. Η ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί από την επιμελήτρια της Έκθεσης, Μαρίνα Κοτζαμάνη.

Συνάντηση: 16.45 στην είσοδο της Γενναδείου Βιβλιοθήκης.

Παρακαλούμε δηλώσεις συμμετοχής στη γραμματεία έως Παρασκευή 26 Οκτωβρίου.

Είσοδος ελεύθερη

 

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου, 20.00

Μουσική Δωματίου με την υποστήριξη του Centre Culturel Hellénique. Θα παίξουν οι μουσικοί Β.Βαρβαρέσος (πιάνο),  Γ. Δεμερτζής (βιολί), Η. Λιακάκης (βιολοντσέλο), έργα του Schuman, Chopin και Mendelssohn. (Θα σταλεί προσεχώς ειδική πρόσκληση).

Cotsen Hall, Αναπήρων Πολέμου 9

 

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου, 11.00

Επίσκεψη στην Έκθεση Γιάννης Μόραλης του Μουσείου Μπενάκη. Η ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί από τον Επιστημονικό Διευθυντή του Μουσείου, κ. Γιώργο Μαγγίνη.

 Συνάντηση: 10.45 πμ στην είσοδο του Μουσείου, Πειραιώς 138.

 Παρακαλούμε δηλώσεις συμμετοχής στη γραμματεία έως Δευτέρα 12 Νοεμβρίου.

 Είσοδος & Δωρεά στο Σύλλογο : 10 Ευρώ

 

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου, 12.00

Επίσκεψη στην «Κρήτη. Τρεις αρχαίες πόλεις ζωναντεύουν: Απτέρα • Ελεύθερνα • Κνωσός» του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

Η ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί από τον Διευθυντή του Μουσείου, Καθηγητή κ. Νίκο Σταμπολίδη, ο οποίος και επιμελήθηκε την Έκθεση.

Συνάντηση: 11.45 πμ στην είσοδο του Μουσείου, Νεοφύτου Δούκα 4. 

Παρακαλούμε δηλώσεις συμμετοχής στη γραμματεία μέχρι την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου.

Είσοδος & Δωρεά στο Σύλλογο : 10 Ευρώ

 

Ιανουάριος 2019, 19.00

ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ

Ομιλία της Βρετανίδας Πρέσβεως, Kate Smith με θέμα «To Λονδίνο την εποχή του Ι. Γενναδίου με βάση τα προσωπικά του scrap books». (Η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί προσεχώς).

Cotsen Hall, Αναπήρων Πολέμου 9

 

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου,

18.00:  Γενική Συνέλευση

19.30: Κοπή πίτας, αναψυκτικά  (συμμετοχή 10 ευρώ) 

Cotsen Hall, Αναπήρων Πολέμου 9