Η Γεννάδειος Βιβλιοθήκη διοργανώνει εκδήλωση στη μνήμη του αείμνηστου Robert G. Ousterhout, παγκοσμίου φήμης ειδικού στην βυζαντινή τέχνη και αρχιτεκτονική και μεγάλου φίλου της Γενναδείου Βιβλιοθήκης και της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα.

Ως καθηγητής αφοσιωμένος στους μαθητές του, ως πολυγραφότατος μελετητής της κάθε κατασκευαστικής και αρχιτεκτονικής λεπτομέρειας, ως γενναιόδωρος μέντορας τόσο για τους μαθητές του όσο και για τους συναδέλφους, ως ενθουσιώδης και πολυμαθής ξεναγός στο πεδίο, ως υπέρμαχος της πιστής αποκατάστασης μνημείων, ο καθηγητής Ousterhout αφιέρωσε πολλά χρόνια της ζωής του στην αποκατάσταση φημισμένων βυζαντινών μνημείων στην Κωνσταντινούπολη, στην εξερεύνηση του τοπίου και των μνημείων της Καππαδοκίας, και στη μελέτη της βυζαντινής τέχνης και αρχιτεκτονικής τόσο σε τοπικό όσο και σε οικουμενικό επίπεδο.

Οι Χαράλαμπος Μπακιρτζής, Μαρία Γεωργοπούλου, Eunice Dauterman Maguire και Henry Maguire, Στρατής Παπαϊωάννου, Scott Redford, Brian Rose και Bonna Wescoat, καθώς και φίλοι, φοιτητές και συνάδελφοί του από την Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες θα συναντηθούν στην Αθήνα για να τιμήσουν τη μνήμη του και την επιστημονική του παρακαταθήκη.

Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι.