Η Γεννάδειος Βιβλιοθήκη θα συμμετάσχει στον ‘Περίπατο Βιβλίου’, που διοργανώνει η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου, σε συνεργασία με την Εταιρεία Συγγραφέων και το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ - Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, το Σάββατο 20 Απριλίου. Η Βιβλιοθήκη θα είναι ανοικτή 18.00-21.00 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Σε τέσσερις προθήκες στο Αναγνωστήριο θα παρουσιάζονται παλαίτυπα από τις συλλογές της Γενναδείου και η Επικεφαλής Βιβλιοθηκάριος κα Ειρήνη Σολομωνίδη θα είναι διαθέσιμη για ξενάγηση στους επισκέπτες.

Ο ‘Περίπατος Βιβλίου’ διοργανώνεται στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας Βιβλίου, με πολλές και σημαντικές εκδηλώσεις που έχουν ως άξονά τουs το βιβλίο και τη φιλαναγνωσία. Ως Ημέρα Βιβλίου έχει καθιερωθεί διεθνώς από την UNESCO η 23η Απριλίου.

Οι διοργανωτές προσδοκούν ο Περίπατος Βιβλίου να αποτελέσει μια βόλτα που θα διέρχεται από βιβλιοπωλεία, εκδοτικούς οίκους και βιβλιοθήκες. Μέσα από αυτή τη βόλτα οι αναγνώστες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, να γνωρίσουν αγαπημένους συγγραφείς, να συμμετάσχουν σε δρώμενα, να νιώσουν μια διαφορετική εμπειρία από την επαφή τους με το βιβλίο και κυρίως... να βρεθούν μεταξύ τους! Φέτος, ένας επιπλέον στόχος είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από την υπόθεση των πνευματικών δικαιωμάτων και την αξία της προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησίας. Είναι ευκαιρία για το κοινό να ακούσει τους πνευματικούς δημιουργούς (συγγραφείς, ποιητές, μεταφραστές, εικονογράφους) να του μιλούν για τη δουλειά τους και για το πώς μπορούμε όλοι να την σεβαστούμε και την προστατεύσουμε.