Η φημισμένη καθηγήτρια κλασικών σπουδών και ακαδημαϊκός, Emily Wilson, παρουσίασε την ομιλία της The Vulnerability of Heroism σε ένα κατάμεστο Cotsen Hall, καθώς και σε χιλιάδες κόσμο, ανα την υφήλιο, που την παρακολούθησε μέσω της ζωντανής αναμετάδοσης.

Δείτε το Φωτογραφικό Υλικό

Η σειρά με τον γενικό τίτλο Οι Μύθοι, η Μαγεία και το Μυστήριο των Αρχαίων Ελλήνων: Εξερευνώντας τις Συνδέσεις με το Σύγχρονο Πολιτισμό, απαρτίζεται από τρεις διαλέξεις και διοργανώνεται από τη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα.

«Μας τιμά ιδιαίτερα που η Emily Wilson παρουσιάζει αυτή την σειρά διαλέξεων για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024, και θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στον Φωκίωνα Ποταμίανο, Επίτροπο της Γενναδείου Βιβλιοθήκης, για την γενναιόδωρη υποστήριξή του, με την οποία διεξάγεται αυτό το πρόγραμμα», δήλωσε η Μαρία Γεωργοπούλου, Διευθύντρια της Γενναδείου Βιβλιοθήκης.

Σημειώστε τις ημερομηνίες για τις δύο επόμενες διαλέξεις της Emily Wilson: 24 Ιανουαρίου 2024 στο Πανεπιστήμιο Georgetown στην Ουάσινγκτον και 8 Μαΐου 2024 στην Εκκλησία του Αγ. Βαρθολομαίου στη Ν. Υόρκη. Οι διαλέξεις αυτές θα μεταδοθούν ζωντανά.