Ιστορια Εκπαιδευτικων Δρασεων στην Αγορα

 


Το 2023, το Ίδρυμα Steinmetz Family Foundation προσέφερε στις Ανασκαφές της Αρχαίας Αγοράς επιχορήγηση για την ανάπτυξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων και τη δημιουργία σχετικού υλικού για το σχολικό κοινό στην Ελλάδα, τις Ηνωμένες Πολιτείες και το εξωτερικό. Ο/H υπότροφος Steinmetz είναι υπεύθυνος/η για τη διάδοση επιστημονικών πληροφοριών σε ποικίλα ακροατήρια σε όλο τον κόσμο, είτε στον αρχαιολογικό χώρο της Αγοράς είτε μέσω διαδικτύου

Δωρητής: Ο Charles W. Steinmetz (Charlie) είναι έμπιστος συνεργάτης της ΑΣΚΣΑ, δωρητής του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου της Αμερικής, κάτοχος του βραβείου Martha and Artemis Joukowιky Distinguished Service Award of the Institute, καθώς και δωρητής και υποστηρικτής του UCLA και του Ινστιτούτου Αρχαιολογίας Cotsen. Ο Charlie είναι κάτοχος πτυχίου Science in Commerce από το Πανεπιστήμιο της Santa Clara και μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Anderson School του UCLA και είναι Πρόεδρος του Steinmetz Family Foundation, το οποίο δίνει επιχορηγήσεις σε μη κερδοσκοπικά ιδρύματα που ασχολούνται με την εκπαίδευση και την καταπολέμηση του αναλφαβητισμού στη Νότια Καλιφόρνια. Μαζί με τη σύζυγό του Ellen, ο Charlie ενδιαφέρεται διαχρονικά για την εκπαίδευση και την προβολή της εκπαίδευσης Κ-12, καθώς και για την προώθηση καινοτόμων τεχνολογιών στην αρχαιολογία. Έχει ιδρύσει δύο υποτροφίες Steinmetz για την AΣΚΣΑ για εκπαιδευτικές δράσεις, μία για την Κόρινθο και μία για την Αγορά της Αθήνας.

Υπότροφος Steinmetz 2023: Η Ηώ Βικτωράτου είναι η Υπότροφος Steinmetz στην Αγορά. Κατέχει πτυχίο Αρχαιολογίας από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Αρχαιολογία με ειδίκευση στις Σπουδές Μουσείων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, από το Πανεπιστήμιο του Leiden. Έχει συνεργαστεί με το Εθνικό Μουσείο της Ολλανδίας (Rijksmuseum), και έκανε τη πρακτική της στο Εθνογραφικό Μουσείο της Βασιλείας, στην Ελβετία (Museum der Kulturen Basel), όπου και ερεύνησε τη συλλογή αντικειμένων από τη Βραζιλία. Έχει συμμετάσχει σε ανασκαφές και επιφανειακές έρευνες στη Κρήτη, στην Εύβοια και στην Αίγινα.