Χρήση της Βιβλιοθήκης


 

Ωράριο Λειτουργίας Γενναδείου Βιβλιοθήκης από 30 Αυγούστου 2021

Από τη Δευτέρα 30/08/2021 η Βιβλιοθήκη θα είναι ανοικτή σε εγγεγραμμένους αναγνώστες Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή: 9:30-17:00, Πέμπτη: 9:30-20:00 και Σάββατο: 9:30 - 14:00. Οι ερευνητές πρέπει να φέρουν μαζί τους πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης 6μηνης ισχύος, το οποίο θα επιδεικνύουν στην είσοδο. H χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική. Λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης, δεν επιτρέπεται η ελεύθερη πρόσβαση στα βιβλιοστάσια και ο αριθμός των αναγνωστών περιορίζεται σε μέγιστο αριθμό 9 ατόμων που μπορούν να χρησιμοποιούν μόνο το Κεντρικό Αναγνωστήριο.

Για να οριστεί συγκεκριμένη ημέρα και ώρα προσέλευσης στη Βιβλιοθήκη απαιτείται η αποστολή e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση gen_recep@ascsa.edu.gr. Στο μήνυμα θα πρέπει να αναφέρονται οι ώρες προσέλευσης, καθώς και η λίστα των βιβλίων και περιοδικών, τα οποία θα έχουν ήδη επιλεγεί στον ηλεκτρονικό κατάλογο AMBROSIA. Ο μέγιστος αριθμός βιβλίων ανά ημέρα είναι 5. Η προσέλευση των αναγνωστών γίνεται μετά τη λήψη e-mail επιβεβαίωσης από υπάλληλο του Αναγνωστηρίου.

Κατά την άφιξη του ο αναγνώστης πρέπει να δώσει το όνομά του στο φύλακα στην είσοδο της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών (Σουηδίας 54). Μετά την ταυτοποίηση του ονόματος του στην ενημερωμένη λίστα επισκεπτών, ο αναγνώστης θα θερμομετρείται. Κατά την είσοδο στη Βιβλιοθήκη είναι υποχρεωτική η απολύμανση των χεριών με το αντισηπτικό υγρό που βρίσκεται στην είσοδο του Αναγνωστηρίου.

Υπάλληλος του Αναγνωστηρίου υποδεικνύει στον αναγνώστη το τραπέζι που έχει καθοριστεί για τη μελέτη του, στο οποίο θα βρει τα βιβλία που ήδη έχει ζητήσει μέσω e-mail. Καθόλη τη διάρκεια της  συνδιαλλαγής του με τον υπάλληλο η απόσταση μεταξύ τους πρέπει να είναι τουλάχιστον 1,5 μέτρα. Απαγορεύεται η αλλαγή τραπεζιού ανάγνωσης, η χρήση των κοινόχρηστων ηλεκτρονικών υπολογιστών  και σαρωτών της Βιβλιοθήκης, η χρήση του δελτιοκαταλόγου, καθώς και η ανταλλαγή βιβλίων μεταξύ των αναγνωστών.

Μετά το πέρας της μελέτης του, ο αναγνώστης αφήνει τα βιβλία στο προκαθορισμένο για το σκοπό αυτό σημείο. Τα βιβλία δεν μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν για 72 ώρες.

 

ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ (ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ - ΙΟΥΝΙΟΣ)

ΒΙΒΛΙΟΣΤΑΣΙΑ & ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΡΙΑ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ

Δευτέρα έως Παρασκευή: 9:30πμ - 16:00

ΣΠΑΝΙΑ ΒΙΒΛΙΑ & ΕΙΔΙΚΕΣ ΣΥΛΛΟΓΕΣ

Δευτέρα έως Παρασκευή: 9:30πμ - 16:00

 

Η Γεννάδειος Βιβλιοθήκη είναι μία ερευνητική, ιδιωτική βιβλιοθήκη που περιλαμβάνει συλλογές σπάνιων βιβλίων, χειρογράφων, αρχείων και έργων τέχνης. Πολλές από τις συλλογές της είναι ανεκτίμητες και αναντικατάστατες. Οι αναγνώστες παρακαλούνται να σέβονται το προνόμιο πρόσβασης σε αυτούς τους θησαυρούς και να βοηθούν στη διατήρησή τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, σύμφωνα με τον κανονισμό του Αναγνωστηρίου.