Η Γεννάδειος Βιβλιοθήκη συγκαταλέγεται στους εθνικούς θησαυρούς, διαθέτοντας περισσότερα από 140.000 τεκμήρια, διαφωτίζοντας τον ελληνικό πολιτισμό.

Παρακολουθηστε το Βιντεο

Γεννάδειος Βιβλιοθήκη

Η Γεννάδειος Βιβλιοθήκη, που άνοιξε τις πύλες της το 1926 για να στεγάσει τη σημαντική δωρεά 26.000 τόμων βιβλίων του διπλωμάτη και βιβλιόφιλου Ιωάννη Γεννάδιου, κατέχει σήμερα μία μοναδική ερευνητική συλλογή, η οποία περιλαμβάνει 140.000 τόμους βιβλίων, καθώς και σπάνιες βιβλιοδεσίες, αρχεία, χειρόγραφα και έργα τέχνης που αναφέρονται στην ελληνική παράδοση και τους γείτονες πολιτισμούς. Για το ωράριο λειτουργίας και περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ.

Η Βιβλιοθήκη στεγάζεται σε ένα κτήριο ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής σημασίας, ακριβώς απέναντι από τις κεντρικές κτηριακές εγκαταστάσεις της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών. Η Γεννάδειος έχει αναδειχθεί σε ένα διεθνώς αναγνωρισμένο κέντρο μελέτης της ελληνικής ιστορίας, λογοτεχνίας και τέχνης από την αρχαιότητα έως τη σύγχρονη εποχή. Συμμετέχει, επίσης, σε ερευνητικά προγράμματα, καθώς και σε προγράμματα ψηφιοποίησης. Σε συνδυασμό με τη λειτουργία της ως βιβλιοθήκη και ερευνητικό κέντρο, “το Γεννάδειον” συμμετέχει ενεργά στην πολιτιστική ζωή της Αθήνας με διαλέξεις, σεμινάρια, συναυλίες, εκθέσεις και εκδόσεις.

Διεύθυνση:
Σουηδίας 61
106 76 Αθήνα 

Τηλέφωνο: 210 – 72.10.536
Φαξ: 210 – 72.37.767

Νέα της Γενναδείου

View All

September 16, 2019

Εγκαίνια έκθεσης “Spolia: Μεταγραφές των λίθων της Μικρής Μητρόπολης”

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου τα εγκαίνια της έκθεσης "Spolia: Μεταγραφές των λίθων της Μικρής Μητρόπολης" στην πτέρυγα Ι. Μακρυγιάννης της Γενναδείου Βιβλιοθήκης.

Read More

August 19, 2019

Επαναλειτουργία Γενναδείου Βιβλιοθήκης, 19 Αυγούστου 2019

Η Γεννάδειος Βιβλιοθήκη αναταξινόμησε τις συλλογές της σύμφωνα με το σύστημα της Βιβλιοθήκης του Κογκρέσου, ώστε να επιτραπεί η ανοικτή πρόσβαση στις ερευνητικές συλλογές της.

Read More

March 26, 2019

VIDEOCAST - Ο Ρόλος των Ελλήνων στη Διαμόρφωση της Σύγχρονης Αιγύπτου 19ος-20ος αιώνες

Αλέξανδρος Κιτροέφ Επίκουρος καθηγητής Ιστορίας, Haverford College - Πενσυλβάνια

Read More