Εκθέσεις

Ψηφιακές Εκθέσεις

Ο Όμηρος στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη

Ο Όμηρος στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη

Μια επιλογή από σπάνιες εκδόσεις του Ομήρου από τις συλλογές της Γενναδείου Βιβλιοθήκης ζωντανεύει τις μεταμορφώσεις της πρώτης ομηρικής ύλης στο χρόνο και το χώρο.

Ελληνικά Tυπογραφεία στην Επανάσταση του 1821

Ελληνικά Tυπογραφεία στην Επανάσταση του 1821

Νέα ψηφιακή έκθεση: «Ελληνικά τυπογραφεία στην Επανάσταση: Εκδόσεις από τις συλλογές της Γενναδείου Βιβλιοθήκης»

Βιβλία της Μικρασίας

Βιβλία της Μικρασίας

Ψηφιακή περιήγηση στην έκθεση "Βιβλία της Μικρασίας. Πολιτισμικές διαδρομές του μικρασιατικού ελληνισμού [1764-1922]"

Γενναίοι και Ελεύθεροι

Γενναίοι και Ελεύθεροι

Ψηφιακή περιήγηση στην έκθεση "Γενναίοι και Ελεύθεροι. Αμερικανοί Φιλέλληνες και ο «ένδοξος Αγώνας των Ελλήνων» (1776-1866)"

Προηγούμενες Εκθέσεις

Ο νέος εκθεσιακός χώρος στην Πτέρυγα Μακρυγιάννη προσφέρει από το 2018 νέες δυνατότητες. Οι πρόσφατες εκθέσεις της Γενναδείου Βιβλιοθήκης συμπεριλαμβάνουν τα ακόλουθα:

 

Εκθέσεις φιλοξενούνται επίσης και στο Κεντρικό Αναγνωστήριο της Γενναδείου Βιβλιοθήκης, όπως η «Οθωμανική Αθήνα. Αρχαιολογία και Ταξίδια», «Flora Graeca» ή «Η Ιστορία της Ελληνικής Τυπογραφίας (15ος-20ός αιώνας) μέσα από τις Συλλογές της Γενναδείου Βιβλιοθήκης».

Σημαντικές εκθέσεις σύγχρονης τέχνης, που φιλοξενήθηκαν από τη Βιβλιοθήκη την τελευταία δεκαετία, έχουν ανοίξει νέους ορίζοντες. Το 2014 ο Οργανισμός Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ εγκαινίασε την πρώτη του δημόσια έκθεση στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη. Η έκθεση με τίτλο "A Thousand Doors," σε επιμέλεια της Iwona Blazwyck της Γκαλερί Whitechapel του Λονδίνου, ζωντάνευσε τους κήπους και τη βιβλιοθήκη για δύο μήνες την άνοιξη του 2014. 12.000 επισκέπτες ήρθαν να θαυμάσουν τα έργα τέχνης, αλλά και να εξερευνήσουν τη Γεννάδειο – πολλοί από αυτούς για πρώτη φορά. Ακολούθησε η εξίσου ισχυρή εμπειρία της έκθεσης documenta14, με τρία ξεχωριστά έργα που εκτέθηκαν μέσα στη βιβλιοθήκη και στους κήπους.

Για το αρχείο των παλαιότερων εκθέσεων δείτε εδώ.

Greek Printing Presses during the Revolution of 1821

Browse our online exhibition “Greek Printing Presses during the Revolution: editions from the collections of the Gennadius Library”